Så jä*la hemskt

Jag ska inte försvara hoppning eller dressyr det finns många som rider hemskt som gör hemska saker för att komma upp i eliten med sina hästar.Saker man inte ens tror elr vet om att man faktiskt kan göra.Men samtidigt vad jag vet så utsätteer man inte hästarna eller sig själv för samma fara i hoppning och dressyr.
Att man här rider hästarna så hårt att deras hjärtan stannar av ansträning att hästarna brytter nacken.När de som rider desutom vet om att 33 hästar dött på 11 år.Varför fortsätter man då?Jag har alltid trott att hästar är våra små gosedjur som man tar hand om väl.Ens bästa vän lixom.Även för vuxna men tänk vad fel man kan ha.För vem skulle utsätta sin bästa vän för fara?
Jag skulle inte och jag tror inte ni heller skulle det? eller?
Nu är hästarna bara tävllingsleksaker.Där man kan vinna pengar,ära och beröm att hästarna inte alltid inte mår så bra kvittar väl?uch varför kan alla inte ta hästar som människor.Hästar är som människor förutom att de har lite mer hår....och går på fyra ben...och intekan kräkas.......;P
hoppas ni fattar att jag inte menar att ni är djurplågare bara för att ni vill ut och tävla och bli elitryttare för det vill ju alla;)

Här dör hästen –
i direktsändning

Här dör hästen Dooneys Gate – framför 600 miljoner tittare.

Nu vänds en stor del av vreden mot tv-kanalen BBC som skötte sändingarna.

Personal sköt bara undan den döda hästen, la en presenning över honom, och benämde Dooneys Gate som ”ett hinder i loppet”.

Två hästar dog under gårdagens Grand National.

Galopptävlingen, som är den mest kända i världen, ses årligen av 600 miljoner tittare världen över.

Det fanns därför många ögonvittnen till hur hästen Ornais föll på fjärde staketet och bröt nacken, medan Dooneys Gate bröt ryggen minuter senare på Becher's Brook.

Även en jockey, Peter Toole, skadades allvarligt under ett av lördagens tidigare lopp. Han vårdas nu på sjukhus och hans tillstånd uppges vara kritiskt.

33 döda

Att hästar bryter nacke och rygg i den berömda tävlingen är tyvärr inte ovanligt.

Under de senaste elva åren har 33 hästar mist livet och det dör i snitt tre hästar under de tre dagar som loppen sammanlagt pågår. Men två under ett och samma lopp är högst ovanligt.

Nu får BBC svidande kritik för hur de hanterade de döda hästarna i går.

I stället för att frakta undan de två döda djuren när det var dags för loppets andra omgång sköt man dem helt enkelt åt sidan och la en presenning över dem. Tv-kommentatorn Mick Fitzgerald beskrev sedan djurhögarna som ”hinder” i tävlingen och låtsades inte om att det var döda djur under presenningen.

”Borde skämmas”

En tittare skrev på bolagets egen hemsida: ”Jag är förvånad över att BBC försöker mörka den här historien.”

En annan sade: ”BBC - ni borde skämmas. Inget omnämnande av vad som har hänt, även när det ligger två döda hästar mitt i tv-rutan.”

Djurrättsordföranden Tony Moore ledde i går en demonstrationsgrupp på runt 40 personer utanför kapplöpningsbanan.

– Om de verkligen bryr sig om hästar, varför utsätter ägarna, ryttarna och tränarna dem för den här pärsen? sa han till Daily Mail.

Beklagar djupt

Både ansvariga för kapplöpningsbanan och BBC beklagar det inträffade.

– Vi är djupt sorgsna och våra tankar går till alla som har någon form av samröre med antingen Ornais eller Dooneys Gate, sa Julian Thick, Aintrees vd.

En talesman från BBC sa samtidigt att man ”försökte hantera det inträffade så finkänsligt som möjligt”.

(obs texten under bilden är tagen från
en annan blogg)
Vad tycker ni om det här?
/Jennifer

Kommentarer
Jätte rolit att ni vill kommentera men på denna bloggen finns det vissa kommentarer vi inte vill ha. Inga hotande,inga elaka kommentarer vi vill heller inte byta bloglovin med ngn dvs vii vill inte följa din för att du ska följa våran vi följer de bloggar vi vill :) tack! Glöm inte bort att ingen kan vara anonym på internet:)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara Jennifer och Matilda kan se den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0